Exterieur

Wilt u uw woning een geheel eigen karakter geven? Natuursteen is een prachtige toevoeging aan uw exterieur. Het materiaal heeft een uniek en levendig uiterlijk en is duurzaam en weerbestendig. Het past in iedere stijl, van klassiek tot modern.

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor restauratie en onderhoud van natuursteen?


Kunst & Sokkels (2)

Bekijk meer foto's

Brievenbussen

Een brievenbus kan in zijn geheel gemaakt zijn van natuursteen of bestaan uit een geïntegreerde natuurstenen brievenbusplaat. Uiteraard vervaardigen wij de brievenbus met tekst naar keuze en huisnummer. Indien gewenst verzorgen wij ook de plaatsing van de brievenbus.

Bekijk meer foto's

Gevels & Gevelplinten

Een gevel of gevelplint van natuursteen doet recht aan uw huis. Ook hier werken we vaak met stonepanels, panelen waarmee we hele muren kunnen bekleden met natuursteen. Verschillende oppervlaktes, kleuren en structuren zijn mogelijk.

Bekijk meer foto's

Sierelementen

Van deuromlijsting en hoekstuk tot balkondrager en sluitsteen. Met sierelementen van natuursteen bouwt u uw huis in stijl. In één stijl welteverstaan; één lijn in alle in het oog springende delen. Uiteraard geheel passend bij uw wensen.

Bekijk meer foto's

Trappen & bordessen

Een trap of bordes van natuursteen zorgt voor een entree in stijl. Wij vervaardingen trappen en bordessen voor binnen en buiten. Hiervoor gebruiken wij vaak graniet, marmer of Belgisch hardsteen. Graniet en marmer zijn harder dan Belgisch hardsteen en te verkrijgen in verschillende kleuren. Belgisch hardsteen is van een diep blauw-grijs en geeft een rustieke uitstraling die met de tijd mooier wordt. Vanwege de veiligheid branden wij de trappen en bordessen voor buiten vaak. Hierdoor wordt de toplaag minder glad (anticato).

Bekijk meer foto's

Tuin

Van tuinbankje en -tafel tot vijverrand en waterval. Voor natuursteen pis altijd lek in uw tuin. Of u nu voor modern en strak kiest of voor een natuurlijke tuin. Natuursteen is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien kan natuursteen goed tegen de invloeden van het weer en worden verschillende steensoorten mooier met de tijd. Tot slot is er ook qua uitstraling en kleur voor ieder wat wils.

Bekijk meer foto's

Muurafdekkers en Schoorsteenplaten

Muurafdekkers en afdekplaten van natuursteen worden veel gebruikt voor siermuren en schuttingpilaren. Bij afdekplaten voor kolommen zijn platte afdekkers mogelijk of juist puntige (diamantpet).

Bekijk meer foto's

Dorpels & Vensterbanken

Een vensterbank van natuursteen is als een omlijsting van een mooi raamwerk. Graniet is zeer geschikt voor vensterbanken en dorpels vanwege de hardheid. We maken veel vensterbanken en dorpels van Belgisch hardsteen omdat deze steensoort een rustieke uitstraling heeft en zeer onderhoudsvriendelijk is. Verschillende kleuren, lengtes, diktes en breedtes van vensterbanken en dorpels zijn mogelijk.

Bekijk meer foto's